nl | fr

Opleidingen door derden

INCO COACH: Optimum C modulaire opleiding 

 

Onze partner SCA/TENA organiseert samen met Optimum C een module (in)continentie Coach (40uur). De eerste edities zijn reeds achter de rug en door het groot succes en de positieve reacties van de deelnemers plannen ze in het najaar nog extra opleidingen. 

Het idee om deze opleiding te organiseren is gegroeid vanuit de nood aan specifieke vaardigheden en competenties om een optimaal (in)continentiebeleid binnen de zorg te kunnen uitbouwen. We kunnen deze opleiding sterk aanbevelen voor iedereen die actief betrokken is met 'in'continentiebeleid zowel binnen de residentiële zorg als de thuiszorg. 

Op onderstaande linken kunnen jullie meer informatie terugvinden: 

 

Home Tech Nurse

 

Syntra biedt - in samenwerking met Mederi en Remedus - opleidingen voor zelfstandige thuisverpleegkundigen aan. 

De markt van de thuisverpleging verandert voortdurend. Patiënten worden sneller uit het ziekenhuis ontslagen en dienen thuis de gespecialiseerde zorgen en behandelingen te krijgen van een thuisverpleger of  -verpleegsters. 

Wil je je als thuisverpleger bijscholen in een aantal specifieke technieken zoals het aanbrengen van infusen en intraveneuze antibioticatherapie, TPN in een thuissituatie en nog veel meer... . Dan is deze opleiding iets voor jou. Je kan zowel de volledige reeks of enkele afzonderlijke modules volgen. Als je je inschrijft voor het volledige opleidingspakket krijg je een korting. 

De opleidingen gaan door in Gent en Mechelen en gaan van start in oktober 2017. Verdere informatie en een link om in te schrijven kunnen jullie vinden op: 

Opgelet: Aangesloten leden bij Mederi vzw hebben recht op een extra korting. Deze kan aangevraagd worden via opleidingen@mederi.be. 

 

Opleidingen georganiseerd door hogescholen 

 

Vanuit Mederi moedigen wij onze zorgverstrekkers aan om zich voortdurend bij te scholen. Hierdoor willen wij een hogere zorgkwaliteit kunnen aanbieden. Hogescholen hebben een ruim aanbod onder de vorm van een navorming of een postgraduaat. Onderstaand kunnen jullie een overzicht vinden van enkele kwaliteitsvolle opleidingen. 

 

Vorming referentieverpleegkundige in de wondzorg 

De doelgroep voor deze opleiding zijn verpleegkundigen werkzaam in de ziekenhuissector, thuisgezondheidszorg en in woon-en zorgcentra.

De opleiding bestaat uit 7 lesdagen, start op 19 september en vindt plaats aan de PXL in Hasselt.

Meer info en het programma vindt u via deze koppeling: http://www.pxl.be/Pub/Home/Agenda/Congress-Agenda/Referentieverpleegkundige-wondzorg.html?filter=208

 

"10 jaar windkliniek"! UZ BRUSSEL 

Deze studiedag vindt plaats op 09/12/2017 tussen 8u30 en 16u10 in auditorium Piet Brouwer, faculteit geneeskunde en farmacie, Laarbeeklaan 103, 1090 Brussel. 

De studiedag wordt afgesloten met een feestelijke receptie. 

Inschrijven kan vanaf nu via:

http://nl.surveymonkey.com/r/Wondzorg17

Recente berichten

20/10/2017

Zorgpunt: thuiszorg- en incontinentiemateriaal tegen speciale tarieven

Sinds een tijdje partnert Mederi met Zorgpunt. Dit om de Mederi-praktijken te ondersteunen in het snel en efficiënt voorzien van kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal en incontinentieverzorging voor hun patiënten, tegen speciale tarieven. Zorgpunt zorgt voor de bestellingen van Mederi-leden met hetzelfde engagement waarmee zelfstandige thuisverpleegkundigen hun patiënten verzorgen. Interview met Mieke Vanseuningen (GMV Thuisverpleging) en Dominique Blanckaert (Zorgpunt).

20/10/2017

Kevin Bas: "Goed dat ik de samenwerking met SOL heb leren kennen"

Kevin Bas lanceerde in april 2016 zijn praktijk “De ronde van Bas”. Vandaag zijn ze met vier gedreven thuisverpleegkundigen. “Om mensen langer in hun vertrouwde omgeving te houden, deden wij soms zelf niet-verpleegkundige taken. Vandaag doen we hiervoor beroep op Mederi-partner Solidariteit voor het Gezin (SOL).”

20/10/2017

De Mens Centraal geeft OZC Sint-Vincentius mee ademruimte

Dat veranderingen in de wetgeving instellingen soms verplicht om hun werkwijze in vraag te stellen, ondervonden ze bij Ondersteunings- en ZorgCentrum Sint-Vincentius aan de lijve. Mederi krijgt een plaats in de vernieuwde zorgorganisatie.

Assist
Comfortlift
CBB Leuven
SCA
Volvo Cars
Zorgpunt
AMMA
Incozina
Coloplast