nl | fr

Zorgpunt: thuiszorg- en incontinentiemateriaal tegen speciale tarieven

Sinds een tijdje partnert Mederi met Zorgpunt. Dit om de Mederi-praktijken te ondersteunen in het snel en efficiënt voorzien van kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal en incontinentieverzorging voor hun patiënten, tegen speciale tarieven. Zorgpunt zorgt voor de bestellingen van Mederi-leden met hetzelfde engagement waarmee zelfstandige thuisverpleegkundigen hun patiënten verzorgen.

Mieke Vanseuningen van GMV Thuisverpleging is een fan: “Zeer goed, zeer correct en met een sterke service. Ze zijn misschien iets duurder dan enkele ziekenfondsen voor de verhuur of verkoop van een bed, toiletstoel, of dergelijke maar je krijgt dan ook geen metalen ziekenhuisbed, maar een mooi afgewerkt seniorenbed.”

Mieke staaft haar verhaal met een voorbeeld. Eén van haar patiënten vertrok naar zee. Voor de rolstoel was geen plaats meer in de wagen. “Ik had eerst contact opgenomen met de uitleendienst van de mutualiteit. Zij konden een rolstoel alleen op dinsdag leveren. Mijn patiënt arriveerde donderdag aan zee. Zes dagen zonder rolstoel? Dat moest anders kunnen. Dankzij Zorgpunt zat mijn patiënt donderdagavond op een terrasje op de zeedijk.

Zorgpunt-apotheek als pluspunt

Het groeiende netwerk van Zorgpunt-apotheken vindt Mieke ook een pluspunt. “Klein materiaal dat ik bij Zorgpunt bestel, laat ik leveren bij de lokale apotheek. Dan kan ik binnenspringen wanneer het mij past. Een onverwacht voordeel is dat de apotheek mij hierdoor beter heeft leren kennen en nu ook soms patiënten doorverwijst.”

Van de kust tot Maasmechelen

Zorgpunt levert dringende bestellingen binnen de 24 uur, ook in het weekend, in heel Vlaanderen. Dominique Blanckaert: “Het verhaal van Mieke is herkenbaar. Wij vinden het niet meer dan normaal dat we snel leveren. Tegen iemand die net ontslagen is uit het ziekenhuis kan je toch niet zeggen dat ze nog drie dagen op een ziekenhuisbed, anti decubitus matras of toiletstoel moeten wachten?”

Voortdurende aanpassing van het aanbod

Zorgpunt luistert naar haar partners. “Zo hebben we op advies van Mederi het uitgebreide gamma van incontinentiemateriaal van Tena in ons aanbod opgenomen. Sinds kort verhuren we ook elektrische scooters, kinderrolstoelen, liftzetels en crosstrainers. Dit maakt ons assortiment uniek.”

Ook in het kader van een VAPH-dossier kunnen personen met een handicap de gepaste producten bij Zorgpunt vinden. Een netwerk van ergotherapeuten helpt de patiënten om een juiste keuze te maken bij het aanschaffen van de hulpmiddelen.

Mederi-praktijken genieten extra voordelen

“Bijna 1.000 aangesloten thuisverpleegkundigen willen wij de professionele service van Zorgpunt aanbieden. Wij zijn zeker en vast bereid daar in te investeren, onder het motto ‘zelfstandigen voor zelfstandigen’ ”, zegt Dominique. “Praktijken krijgen een commissie op de verhuur en de verkoop van thuiszorgmaterialen. Via het Mederi-intranet hebben we een link gelegd met de Zorgpuntwebshop. Wanneer een Mederi-verpleegkundige inlogt, kan die de bestelling plaatsen en bijhorende commissie zien. Trouwens, kunnen zij ook altijd telefonisch terecht op 0471 21 15 17 voor vragen en dringende bestellingen.

De servicegaranties van Zorgpunt

  1. Commissie op verhuur en verkoop voor Mederi-leden
  2. Levering over heel Vlaanderen binnen de 24 uur
  3. Kwaliteitsproducten
  4. Geen waarborg
  5. Verhuurde hulpmiddelen worden steeds professioneel gereinigd
  6. Meer dan 84 afhaalpunten via Zorgpunt-apotheken
 terug
Assist
Comfortlift
CBB Leuven
SCA
Volvo Cars
Zorgpunt
AMMA
Precura
Coloplast
Tops