nl | fr
Wonderweek Progeria-patiënten van start met support van Mederi

Wonderweek Progeria-patiënten van start met support van Mederi

Vrijdag 28 oktober 2016 gaf de Progeria Family Circle in Aalst de aftrap voor de jaarlijkse Wonderweek. Mederi zet mee haar schouders onder dit initiatief. Naast een benefietavond op 1 oktober 2016 en een veiling, werkte Mederi in overleg met Progeria Family Circle een boeiend programma voor de Wonderweek uit.

In heel Europa zijn er maar zo’n 25 kinderen met de zeldzame verouderingsziekte progeria. Ze worden vaak niet ouder dan 14, en maken dus eigenlijk alleen hun kinderjaren mee. Ondanks ernstige lichamelijke problemen willen deze kanjers alles uit hun leven halen. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Voor al deze kinderen uit heel Europa organiseert de Progeria Family Circle ieder jaar een onvergetelijke bijeenkomst vol mooie herinneringen. In Aalst werd de Wonderweek 2016 op gang getrokken met de morele steun van de stad Aalst en de logistieke en praktische steun van Mederi.

Wonderweek? Warme zorg!

Willy Vertongen: “Ik ontmoette Marjet Stamsnijder, initiatiefnemer van Progeria Family Circle, eerder toevallig in een hotel waar we samen verbleven. Ik was onmiddellijk gecharmeerd door het initiatief en vond bij Mederi in Joost Bronselaer en Katrien Van Langenhove extra krachten die hun schouders mee wilden zetten onder activiteiten om de Wonderweek in België mogelijk te maken. Mederi staat gekend als zakelijk en commercieel. Met onze steun voor de Wonderweek laten we zien dat we warme zorg in ons hart dragen en willen en kunnen waarmaken.”

Fundraising, logistieke en praktische organisatie

Joost Bronselaer: “In essentie is Mederi een netwerkorganisatie. Ons doel? Zelfstandige praktijken in thuisverpleging ondersteunen. Dit doen we niet alleen, maar samen met ondernemende partners. Voor Wonderweek hebben we dezelfde aanpak gevolgd. Het doel? Progeria-patiënten een onvergetelijke wonderweek aanbieden. Hoe? Door ons netwerk van ondernemers aan te spreken: hotels in Aalst, Pairi Daiza, … Stuk voor stuk ondernemers en mensen met het hart op de juiste plaats die samen met ons Progeria Family Circle een hart onder de riem willen steken. Via de benefietavond, de veiling en stortingen door sympathisanten hebben we zo’n 20.000 euro opgehaald. Dit liet ons toe dat de patiënten van over heel Europa en hun ouders gratis voor de Wonderweek naar België konden komen.” De Progeria Family Circle werkt hier een druk maar ontspannend programma af met o.a. een bezoek aan Pairi Daiza en voetbalclub Anderlecht, Brugge, … De laatste avond staat volledig in het teken van Halloween.

Dertien van de vijfentwintig Progeria-patiënten zijn op de Wonderweek aanwezig. Acht verschillende nationaliteiten waaronder de Syrische familie Al Hasan. Zij ontvluchtten vorig jaar Damascus en wonen nu zo’n dertien maanden in Stuttgart. De Wonderweek is voor alle Progeria-patiënten en hun ouders een aangename manier om even weg te zijn uit de dagelijkse realiteit en contact te hebben met de andere families. Joost: “Progeria-patiënten overlijden op jonge leeftijd. Hun ouders worden nog een maal op een Wonderweek uitgenodig. Zo is er in Aalst ook een familie die vorig jaar hun zoon verloor. De vader vertelde hoe belangrijk hij het vond om er toch nog eens bij te kunnen zijn. Dát is de meerwaarde van Progeria Family Circle. Een daarom zijn we als Mederi fier dat we dit dit jaar hebben kunnen waarmaken.”

Assist
Comfortlift
CBB Leuven
SCA
Volvo Cars
Zorgpunt
AMMA
Precura
Coloplast
Tops