nl | fr
Uit het leven gegrepen: het verhaal van Manon

Uit het leven gegrepen: het verhaal van Manon

Extra troef: Manon geniet met volle teugen van het – veilige – ritje op en af de trap. Een pakkende getuigenis over hoe een traplift het leven van Manon en mama Lieve een stukje vergemakkelijkt.  

Lieve De Rycke is mama van de veertienjarige Manon. Haar dochter werd geboren met een chromosomale aandoening. Hierdoor is het meisje lichamelijk en mentaal beperkt. Ook al is Manon nu veertien, ze is amper 1 meter groot en weegt 20 kg. Aangepaste zorg is geen luxe voor Lieve en Manon, maar een alledaagse realiteit. Hulp is daarbij zeker welkom, zelfs voor kleine dagelijkse handelingen zoals de trap opgaan.

Lieve: “Manon kan zelf niet op een veilige manier de trap op en af. Ik moet haar dragen, en dat is eigenlijk best belastend. Zeker bij het naar boven stappen. Om het voor Manon en mezelf draaglijker te maken om op een trap te stappen, was een traplift ideaal.”

Maatwerk met een grote M

Een combinatie van warme persoonlijke contacten vooraf en een goede prijs-kwaliteitverhouding: dat zijn de redenen waarom Lieve voor Comfortlift koos. Lieve: “Ze namen rustig de tijd om de traplift in te bouwen. Geen overhaast rushwerk, maar sterk beredeneerd maatwerk. Daarbij hield Comfortlift zowel rekening met de lichaamsbouw van Manon als met alle andere wensen en vragen. Zo hoefden ze niet te boren in mijn uit natuursteen opgetrokken trap. Werkelijk voor alles hadden ze een oplossing op maat.”

De traplift begint op de eerste verdieping en maakt een volledige U-bocht naar de tweede verdieping. De subtiel ingebouwde buis waarover de traplift beweegt, gaat laag over de trap naar boven en past perfect bij het interieur van Lieve.

Op eigen tempo

Omdat de standaardgordel in de traplift ONE niet volledig voldeed voor een actief kind als Manon, bouwde Comfortlift een vijfpuntsgordel in. Daardoor zit Manon extra stevig vast zonder dat dit een negatieve invloed heeft op haar persoonlijke bewegingsvrijheid. De stoellift is heel eenvoudig te bedienen: zowel op de stoel zelf als via een handige draadloze afstandsbediening. Lieve: “Ik moet enkel mijn vinger van de knop halen, en de lift stopt onmiddellijk: zacht en zonder bruuske bewegingen. Zo kan ik op eender welk moment de traplift laten stoppen. Dat is handig: ik stap naast Manon mee op de trap op het tempo van de traplift. Manon zit graag in bewegende dingen en geniet zichtbaar van de ritjes met de comfortlift. Zalig om te zien.”

Een ander voordeel is de in verschillende richtingen draaibare zitting. Manon kan ofwel naar haar mama kijken terwijl ze zit, of recht voor haar als ze naar boven of beneden gaat.

Voor en na even belangrijk

Ook over de service is Lieve heel tevreden. Lieve: “Ik kan Comfortlift altijd contacteren voor eender welke vraag, en zij bellen zelf proactief om te checken of alles naar wens verloopt. Zo’n service zou elk bedrijf eigenlijk moeten geven.”

Comfortlift hielp Lieve ook bij de volledige afhandeling van het dossier bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Eens de goedkeuring van het Agentschap voor de installatie en terugbetaling er was, volgde Comfortlift dat dossier helemaal op voor Lieve en Manon.

Meer info?

Wenst u zelf meer info over onze trapliften of andere producten? Contacteer ons via info@comfortlift.be of op het gratis nummer 0800 20 950. We geven u met plezier bijkomende uitleg!

Assist
Comfortlift
CBB Leuven
SCA
Volvo Cars
Zorgpunt
AMMA
Precura
Coloplast
Tops