nl | fr
“Achter de schermen van” – de Mederi-helpdesk

“Achter de schermen van” – de Mederi-helpdesk

“Goeiemorgen, met Mederi. Waarmee kan ik je helpen?” Vanaf 9 uur (op donderdag vanaf 11 uur) zitten Floris en Paul achter hun desk om vragen te beantwoorden die telefonisch of via e-mail binnenkomen.

Software, wetgeving en reglementering

“Hoe doe ik …?” “Waar vind ik …?” “Er gebeurt niets wanneer ik …” Een correcte tarificatie, facturatie en uitbetaling start bij de ingave van prestaties in de software die je als praktijk thuisverpleging gebruikt. Vragen gaan enerzijds over het gebruik van software: Care-Ace, Care4Nurse, SoftN, MyCareNet en MederiScope. Maar vraag je aan praktijkcoördinatoren of thuisverpleegkundigen naar pijnpunten in hun job dan krijg je steevast de steeds wijzigende RIZIV-reglementering en nomenclatuur. Op zoek naar een oplossing? Ook hiervoor één adres: de Mederi-helpdesk.

89% van de vragen opgelost tijdens eerste contact

Floris en Paul zijn ondertussen ervaren rotten in hun vak. Zij kennen de software en reglementering tot in de puntjes. Daarom is het in 89% van de oproepen “vraag – antwoord – case closed”. In de andere gevallen staan ze er garant voor dat ze een probleem verder onderzoeken, terugkoppelen naar collega-specialisten of softwareontwikkelaars, en opvolgen tot er een gepast antwoord is.

Bron voor softwareverbetering

Floris en Paul zijn de eerstelijn. Door hun talrijke contacten met coördinatoren, thuisverpleegkundigen en zorgkundigen hebben ze een klare kijk op de vragen en problemen die er leven. Dankzij hun feedback kunnen de softwareontwikkelaars hun software naar een steeds hoger niveau tillen.

Minder verwerpingen? Dank u helpdesk!

Zitten Floris of Paul niet met een oproeper aan de lijn of de mail dan worden ze ingezet voor kwaliteitscontrole van de in de software ingegeven prestaties. Enerzijds doen Floris en Paul bijkomende controles op gefactureerde zorgen: cumulregels, dubbele facturatie, verzekerbaarheid. Anderzijds checken en verduidelijken ze op basis van overzichten uit eHonoraria (de TDM3-software waarop Mederi sinds eind vorig jaar beroep doet) onregelmatigheden in de ingave van prestaties. Ze begeleiden gebruikers om het recht te zetten of zetten de fouten zelf recht. Die dubbele controle zorgt ervoor dat praktijken minder verwerpingen hebben.

De Mederi-helpdesk in cijfers

Gemiddelde/maand:

  • Totaal inkomende tickets/mail: 245
  • Gemiddelde tijd eerste antwoord na nazicht: 4:21
  • Opgelost tijdens het eerste contact: 89%
  • Bijkomende interventie na eerste contact: 11%
  • Gemiddelde oplossingstijd na interventie/ escalatie: 8:40
  • Niet opgeloste tickets: 0%
  • Aantal ontvangen oproepen 078: 337

Vragen? Problemen?
Aarzel niet om de Mederi-helpdesk te contacteren.

Openingsuren:

  • Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 9 tot 17 uur
  • Donderdag: van 11 tot 19u uur

Dit artikel verscheen in de MederiKrant van oktober 2016. De krant nog niet gelezen? Klik hier en lees. 

Assist
Comfortlift
CBB Leuven
SCA
Volvo Cars
Zorgpunt
AMMA
Precura
Coloplast
Tops