nl | fr

We adviseren en motiveren, maar u bepaalt zelf uw richting

Startende en bestaande zelfstandige praktijken thuisverpleging die een klankbord wensen om de richting te bepalen die hen meer toekomstzekerheid biedt, kunnen op Mederi beroep doen.  Mederi bestaat sinds 2004 en heeft een ruime ervaring in de thuisverpleging en thuiszorg: met kleine en middelgrote praktijken, als lid van de RIZIV-conventiecommissie, als bruggenbouwer tussen verschillende zorgpartners.

 • Wat werkt, wat werkt niet? 
 • Welke globale tendensen zien we? 
 • Waar liggen opportuniteiten? 
 • Welke visie hanteert Mederi zelf?
 • Welke kansen kan Mederi u bieden? 
 • Wat kan ons kwaliteitslabel voor u betekenen? 

Ideaal voor zelfstandige praktijken die een partner zoeken die zijn brede ervaring wil delen zodat ze gefundeerd een eigen visie, missie en toekomstplan kunnen bepalen.

Mederi gelooft in autonome praktijken die bewust keuzes maken

 • De honoraria die u ontvangt zijn voor sommige prestaties, zacht uitgedrukt, zeer scherp. Welke prestaties u veel of weinig levert, bepaalt uw rentabiliteit.
 • Er is een groeiende concurrentie die bovendien soms ook van agressieve marketingmethodes gebruik maakt. Waarom zouden patiënten voor u kiezen en niet voor een concullega?
 • Steeds meer gespecialiseerde zorg verschuift van intra muros naar de thuisomgeving. Welke zorg biedt u wel aan, welke niet?
 • Steeds meer uitbaters van serviceflats of thuisvervangende zorg willen samenwerken met zelfstandige praktijken. Maar zij vragen garanties voor kwaliteit en permanentie. Speelt u het spel mee of niet?
 • Uw medewerkers zijn mondig, hebben een visie op hun professionele loopbaan en zorg en aarzelen niet om keuzes te maken.

Uw keuzes hebben invloed op uw praktijkorganisatie en praktijkmanagement.

Lid worden van Mederi?
Vacatures bij Mederi-praktijken
Opleidingen door Mederi

U wil stilstaan bij waar u als praktijk naartoe wil?
U wil een klankbord maar zelf de touwtjes in handen houden?
Vraag naar ons plan van aanpak.

Recente berichten

20/10/2017

Zorgpunt: thuiszorg- en incontinentiemateriaal tegen speciale tarieven

Sinds een tijdje partnert Mederi met Zorgpunt. Dit om de Mederi-praktijken te ondersteunen in het snel en efficiënt voorzien van kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal en incontinentieverzorging voor hun patiënten, tegen speciale tarieven. Zorgpunt zorgt voor de bestellingen van Mederi-leden met hetzelfde engagement waarmee zelfstandige thuisverpleegkundigen hun patiënten verzorgen. Interview met Mieke Vanseuningen (GMV Thuisverpleging) en Dominique Blanckaert (Zorgpunt).

20/10/2017

Kevin Bas: "Goed dat ik de samenwerking met SOL heb leren kennen"

Kevin Bas lanceerde in april 2016 zijn praktijk “De ronde van Bas”. Vandaag zijn ze met vier gedreven thuisverpleegkundigen. “Om mensen langer in hun vertrouwde omgeving te houden, deden wij soms zelf niet-verpleegkundige taken. Vandaag doen we hiervoor beroep op Mederi-partner Solidariteit voor het Gezin (SOL).”

20/10/2017

De Mens Centraal geeft OZC Sint-Vincentius mee ademruimte

Dat veranderingen in de wetgeving instellingen soms verplicht om hun werkwijze in vraag te stellen, ondervonden ze bij Ondersteunings- en ZorgCentrum Sint-Vincentius aan de lijve. Mederi krijgt een plaats in de vernieuwde zorgorganisatie.