nl | fr

We adviseren en motiveren, maar u bepaalt zelf uw richting

Startende en bestaande zelfstandige praktijken thuisverpleging die een klankbord wensen om de richting te bepalen die hen meer toekomstzekerheid biedt, kunnen op Mederi beroep doen.  Mederi bestaat sinds 2004 en heeft een ruime ervaring in de thuisverpleging en thuiszorg: met kleine en middelgrote praktijken, als lid van de RIZIV-conventiecommissie, als bruggenbouwer tussen verschillende zorgpartners.

 • Wat werkt, wat werkt niet? 
 • Welke globale tendensen zien we? 
 • Waar liggen opportuniteiten? 
 • Welke visie hanteert Mederi zelf?
 • Welke kansen kan Mederi u bieden? 
 • Wat kan ons kwaliteitslabel voor u betekenen? 

Ideaal voor zelfstandige praktijken die een partner zoeken die zijn brede ervaring wil delen zodat ze gefundeerd een eigen visie, missie en toekomstplan kunnen bepalen.

Mederi gelooft in autonome praktijken die bewust keuzes maken

 • De honoraria die u ontvangt zijn voor sommige prestaties, zacht uitgedrukt, zeer scherp. Welke prestaties u veel of weinig levert, bepaalt uw rentabiliteit.
 • Er is een groeiende concurrentie die bovendien soms ook van agressieve marketingmethodes gebruik maakt. Waarom zouden patiënten voor u kiezen en niet voor een concullega?
 • Steeds meer gespecialiseerde zorg verschuift van intra muros naar de thuisomgeving. Welke zorg biedt u wel aan, welke niet?
 • Steeds meer uitbaters van serviceflats of thuisvervangende zorg willen samenwerken met zelfstandige praktijken. Maar zij vragen garanties voor kwaliteit en permanentie. Speelt u het spel mee of niet?
 • Uw medewerkers zijn mondig, hebben een visie op hun professionele loopbaan en zorg en aarzelen niet om keuzes te maken.

Uw keuzes hebben invloed op uw praktijkorganisatie en praktijkmanagement.

Lid worden van Mederi?
Vacatures bij Mederi-praktijken
Opleidingen door Mederi

U wil stilstaan bij waar u als praktijk naartoe wil?
U wil een klankbord maar zelf de touwtjes in handen houden?
Vraag naar ons plan van aanpak.

Recente berichten

14/11/2018

Eerstelijnsorganisaties geven met minister Vandeurzen de samenwerking rond het medicatieschema een duw in de rug

Op 14 november 2018 werd door een aantal koepelorganisaties (éénlijn.be, Domus Medica, VAN, Huis voor Gezondheid, Kartel Zelfstandige Thuisverpleging , eVita thuisverpleging, Wit-Gele Kruis en het Vlaams Patiëntenplatform) uit de eerste lijn een visienota aan de minister overhandigd. Het initiatief voor de visienota kwam er na de vaststelling dat gegevensdeling rond het Vitalink medicatieschema een uitdaging bleek voor het werkveld.

25/09/2018

Mederi gaat voor kwaliteit in de gezondheidszorg

Maar liefst 1000 verpleeg- en zorgkundigen maken deel uit van het grote Mederi-netwerk. Daarmee zijn we ruimschoots de grootste erkende dienst thuisverpleging die bestaat uit zelfstandige verpleegpraktijken. We zijn ervan overtuigd dat alle thuisverpleegkundigen en -zorgkundigen kwaliteit leveren, maar bij Mederi gaan we een stapje verder.

20/08/2018

Thuisverpleegkundigen zijn het beu om bestempeld te worden als fraudeurs binnen de gezondheidszorg

Het is nu genoeg geweest. Ieder jaar opnieuw kan men er zeker van zijn dat er wel iemand is die wil 'scoren' met de resultaten van het jaarverslag van de DGEC (Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle van het RIZIV). Het is dan alsof die persoon zelf op onderzoek is geweest en iets wonderbaarlijks ontdekt heeft.