nl | fr

Grijp kansen via uw kwaliteitslabel voor thuisverpleging

Grotere zorggroepen (Solidariteit voor het Gezin, uitbaters van serviceflats, instellingen voor mensen met een beperking, …) hebben de kracht van een onafhankelijk netwerk van autonome thuisverplegingspraktijken ontdekt. Als grootste onafhankelijk erkende dienst thuisverpleging met zelfstandigen krijgt Mederi steeds vaker samenwerkingsaanvragen. Zij vragen echter garanties inzake zorgkwaliteit en permanentie.

Iedereen levert “kwaliteit”. Mederi gaat een stapje verder.

  • We geven “kwaliteit” inhoud: we bepalen transparant hoe Mederi kwaliteit definieert op basis van input door praktijken, doorverwijzers en zorgintermediairen
  • We meten kwaliteit via een onafhankelijke derde

Omdat steeds meer zorgpartners kwaliteit eisen, zullen praktijken die het kwaliteitslabel behalen makkelijker voor bepaalde projecten ingeschakeld worden.

Breed gedragen

Mederi beoogt een onafhankelijk kwaliteitslabel dat breed gedragen wordt en niet enkel voor de “happy few” bereikbaar is. Het omvat een aantal minimale criteria inzake: 

  • De continuïteit en nabijheid van zorgen
  • Permanentie
  • Kwaliteit en competenties
Lid worden van Mederi?
Vacatures bij Mederi-praktijken
Opleidingen door Mederi

U wil beter inschatten wat het Mederi-kwaliteitslabel voor uw praktijk kan betekenen?

Recente berichten

24/05/2018

Thuisverplegingsteam Jan Van Gils... powered by Mederi!

Antwerpen ziet er plots nét dat tikkeltje beter uit... Thuisverplegingsteam Jan Van Gils doet hun toer in stijl.

25/04/2018

Aanpassingen nomenclatuur van de verpleegkundige verstrekkingen op 1 juni 2018

De nomenclatuur van de verpleegkundige verstrekkingen wordt op 1 juni 2018 aangepast. De belangrijkste vernieuwing is het invoeren van het 'mondeling voorschrift'. 

3/04/2018

Bepaalde diabetespatiënten krijgen educatieverstrekkingen terugbetaald

Vanaf 1 mei 2018 heeft een subdoelgroep patiënten met een zorgmodel ‘Opvolging van een patiënt met diabetes type 2’ recht op terugbetaalde diabeteseducatieverstrekkingen verleend door een multidisciplinair team, op voorschrift van de huisarts.