nl | fr

Zeker van kwaliteitsvolle zorg

Artsen, zorggroepen, uitbaters van assistentiewoningen, ... ontdekken steeds vaker de kracht van een onafhankelijk netwerk van zelfstandige praktijken thuisverpleging. Als grootste erkende dienst thuisverpleging met zelfstandigen stimuleert Mederi dergelijke samenwerkingen.

Iedereen levert “kwaliteit”. Mederi gaat een stapje verder.

U vraagt garanties inzake zorgkwaliteit en permanentie? Mederi heeft hiervoor een oplossing. Of u samenwerkt met een praktijk in Genk of in Oostende, Mederi garandeert u dezelfde kwaliteit en samenwerking. Daarvoor introduceren we eind 2015 een kwaliteitslabel.

  • We geven “kwaliteit” inhoud: we bepalen transparant hoe Mederi kwaliteit definieert op basis van input door praktijken, doorverwijzers en zorgintermediairen en verfijnen desgevallend de criteria in overleg met u
  • We meten deze kwaliteit via een onafhankelijke derde
  • Enkel zelfstandige praktijken thuisverpleging die het kwaliteitslabel behalen, komen in aanmerking voor projecten met strikte kwaliteitseisen
  • Breed gedragen

Mederi beoogt een kwaliteitslabel dat breed gedragen wordt en niet enkel voor de “happy few” bereikbaar is. Het omvat een aantal minimale criteria inzake:

  • Continuïteit en nabijheid van zorgen
  • Permanentie
  • Zorgtechnische kwaliteit en competenties
  • Tarificatie en facturatie

De audit om het kwaliteitslabel te behalen, zal gebeuren door een onafhankelijke derde partij.

U wil inschatten wat een samenwerking met Mederi Erkende Dienst Thuisverpleging voor u kan betekenen? 

Recente berichten

20/10/2017

Zorgpunt: thuiszorg- en incontinentiemateriaal tegen speciale tarieven

Sinds een tijdje partnert Mederi met Zorgpunt. Dit om de Mederi-praktijken te ondersteunen in het snel en efficiënt voorzien van kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal en incontinentieverzorging voor hun patiënten, tegen speciale tarieven. Zorgpunt zorgt voor de bestellingen van Mederi-leden met hetzelfde engagement waarmee zelfstandige thuisverpleegkundigen hun patiënten verzorgen. Interview met Mieke Vanseuningen (GMV Thuisverpleging) en Dominique Blanckaert (Zorgpunt).

20/10/2017

Kevin Bas: "Goed dat ik de samenwerking met SOL heb leren kennen"

Kevin Bas lanceerde in april 2016 zijn praktijk “De ronde van Bas”. Vandaag zijn ze met vier gedreven thuisverpleegkundigen. “Om mensen langer in hun vertrouwde omgeving te houden, deden wij soms zelf niet-verpleegkundige taken. Vandaag doen we hiervoor beroep op Mederi-partner Solidariteit voor het Gezin (SOL).”

20/10/2017

De Mens Centraal geeft OZC Sint-Vincentius mee ademruimte

Dat veranderingen in de wetgeving instellingen soms verplicht om hun werkwijze in vraag te stellen, ondervonden ze bij Ondersteunings- en ZorgCentrum Sint-Vincentius aan de lijve. Mederi krijgt een plaats in de vernieuwde zorgorganisatie.

Assist
Comfortlift
CBB Leuven
SCA
Volvo Cars
Zorgpunt
AMMA
Incozina
Coloplast