Thuistelemonitoring Aalst

Telemonitoringproject COVID-patiënten

Een 120-tal COVID-patiënten werd opgevolgd via het project telemonitoring. Het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Thuiszorgorganisatie i-Mens, Z-Plus, Remedus, Huisartsenkring Aalst, de Aalsterse ziekenhuizen OLV en A.S.Z., RIZIV en Mederi als projectcoördinator. Dankzij dit project konden patiënten op een veilige manier thuis opgevolgd worden door telemonitoring. Tegelijkertijd nam de druk op de ziekenhuizen af doordat de patiënten vervroegd het ziekenhuis konden verlaten.

Het project rond thuistelemonitoring werd vanuit het RIZIV gefinancierd tot eind juni 2022. We zijn enorm fier dat ons project tijdens de afsluitende vergadering van het KCE een extra vermelding kreeg omdat dit het enige transmurale project is binnen de deelnemende projecten. Zij bevelen onze werkwijze aan voor toekomstige telemonitoringprojecten.

Wij willen graag alle partijen bedanken voor de fijne samenwerking binnen dit geslaagd project.
Een bijzonder woord van dank aan de deelnemende praktijken thuisverpleging. Ze hebben deze nieuwe manier van werken vol enthousiasme omarmd en dat stemt ons positief voor dergelijke projecten in de toekomst.


Meer info over de conclusies van dit project kan je vinden via: www.thuistelemonitoring.be

logo-s-telemonitoring.PNG

Gepost op 28 jul 2022

Andere nieuwsartikels