Wound & chronic care (basis)

Wound & chronic care (basis)

Algemene informatie

Stomaverzorging van A tot Z
 
Om het leven van onze stomadragers te vergemakkelijken, moeten we weten met welke problemen zij dagelijks te maken krijgen.Daarom overlopen wij met u van A tot Z de kenmerken van een goede stomaverzorging.
Na een kort overzicht van de anatomie en de verschillende soorten stoma’s,geven we u een overzicht van de bestaande stoma-opvangmaterialen en -toebehoren.We overlopen de basis van een goede stomaverzorging en geven u graag wat extra verzorgingstips mee. Nadien tonen wij u aan de hand van casussen de veel voorkomende problemen bij stomadragers en hoe ze opgelost kunnen worden.Hierbij zal u door interactie met collega’s tips kunnen uitwisselen voor uw dagelijkse praktijk. U krijgt ook de mogelijkheid al onze materialen zelf uit te proberen. Op die manier kunt u uw patiënt steeds een goede oplossing bieden en zijn leven met een stoma aangenamer maken.
 
Oplossingen voor incontinente mannen

In het onderdeel Continentie gaan we het hebben over de verschillende vormen incontinentie en de mogelijke oplossingen, hun voor- en nadelen. We gaan ook uitgebreider spreken over de condoomcatheters, hun eigenschappen en hun gebruik.
 
Wondzorg: meer dan een plakker?
 
Op het eerste zicht, lijkt wondzorg misschien niet zo moeilijk . Toch, om een goede wondbehandeling te kunnen instellen,zijn er heel wat factoren die meespelen.
Door hierover kennis en inzicht te verwerven, ga je je wondbehandeling kunnen optimaliseren.
 
We bekijken de normale wondheling en de verschillende fasen ervan, elk metspecifieke kenmerken en noden. Door deze inzichten kan je efficiënter inspelen op de behoeftes van de wonde op het moment van beoordeling.
Door de wonde te classificeren en de dus onderliggende oorzaak op te zoeken, kan je je behandeling nog gerichtermaken en nog meer optimaliseren om zouiteindelijk heling te bevorderen.
In deze opleiding bespreken we zeker ook de holistische benadering van wondzorg :“treat the whole patient, not the hole in the patient”.
 
Wondzorg is een heel dynamisch gegeven en is zowel een kunst als een wetenschap!
Dus.. wondzorg, meer dan een plakker!

Na deze cursus kan je ook de vervolgopleiding volgen: Wound & chronic care (vervolg). Aanrader!

Opgelet: ten gevolge van de verspreiding van het coronavirus kunnen onze opleidingen op elk moment geannuleerd worden. Mogen wij ook vragen de voorzorgsmaatregelen die op het moment van de opleiding gelden, na te leven. Het aantal deelnemers wordt beperkt naargelang de mogelijkheden op de locatie. Bedankt voor de medewerking!

 

Wound & chronic care (basis)

04 februari 2021

14u00 17u00

Webinar

Gratis voor Mederi-leden, € 15 voor niet-leden.

25/25

volzet

Wound & chronic care (basis)

11 februari 2021

14u00 17u00

Webinar

Gratis voor Mederi-leden, € 15 voor niet-leden.

n.v.t

Inschrijven

Wound & chronic care (basis)

25 februari 2021

14u00 17u00

Webinar

Gratis voor Mederi-leden, € 30 voor niet-leden.

n.v.t

Inschrijven

Andere opleidingen