Zorgkundigen: Workshop Stoma - Incontinentie

Zorgkundigen: Workshop Stoma - Incontinentie

Algemene informatie

Workshop: Een goede basiszorg voor stomadragers en incontinente mannen.
 
Het leven van stomadragers vergemakkelijken, is het streefdoel van iedere professionele zorgverlener. Daarvoor is een goede stomaverzorging van groot belang. Tijdens deze workshop bekijken we de verschillende soorten stoma’s en de bijbehorende materialen die een oplossing kunnen bieden op maat van elke patiĆ«nt. Daarnaast komen ook de stoma-hulpmiddelen aan bod. We overlopen de basis van een goede stomaverzorging en geven graag wat extra verzorgingstips mee voor uw dagelijkse praktijk.
Tot slot zal u alle materialen zelf kunnen vastnemen en uitproberen, zodat u kan oefenen op het correct aanbrengen van stomamateriaal en toebehoren.
 
In het onderdeel Continentie gaan we het hebben over de verschillende vormen incontinentie en de mogelijke oplossingen, hun voor- en nadelen. We gaan ook uitgebreider spreken over de condoomcatheters, hun eigenschappen en hun gebruik.  U zal ook alle materiaal kunnen uitproberen, alsook tips verkrijgen omtrent het aanbrengen van condoomcatheters.

Opgelet: ten gevolge van de verspreiding van het coronavirus kunnen onze opleidingen op elk moment geannuleerd worden. Mogen wij ook vragen de voorzorgsmaatregelen die op het moment van de opleiding gelden, na te leven. Het aantal deelnemers wordt beperkt naargelang de mogelijkheden op de locatie. Bedankt voor de medewerking!

Andere opleidingen