“Starten als praktijkcoach bij Mederi was voor mij een sprong in het onbekende, maar het opende mijn

Eén van onze jongste telgen in de ploeg van Mederi is Caro De Rijck. De goedlachse en prille dertiger is afkomstig uit het exotische Rillaar. Caro start na een intense introductieperiode als praktijkcoach, een aanwinst die broodnodig was door de groei die Mederi de afgelopen jaren kende.

Caro kwam, getipt door één van onze praktijken, aankloppen met een rugzak gevuld met een diploma psychiatrisch verpleegkunde, ervaring in de thuisverpleging en als diensthoofd van een woonzorgvoorziening, maar bovenal een grote dosis zin om deel uit te maken van onze ploeg. Al in het eerste gesprek bleek het de juiste match met Mederi.

“Ik voelde me echt alsof ik in het diepe sprong, maar dat viel heel goed mee. Patsy heeft me heel veel uitleg gegeven en betrokken bij alles wat er bij een zelfstandige praktijk thuisverpleging komt kijken. Met haar en Trees ging ik dan ook effectief de baan op. Daarnaast word je als nieuwe medewerker binnen Mederi ondergedompeld in een heus introductietraject. Je leert alle takken binnen het bedrijf kennen en krijgt zo een goed beeld van alles wat Mederi doet, en dat is heus wel wat. Wanneer je voor het eerst jouw mailbox opent, staan er al 10-tallen welkomstberichtjes van collega’s te wachten. Zo tof!”

Caro werkte altijd op korte afstand van haar thuis en dat is nu wel enigszins anders.

“Een praktijkcoach is uiteraard wel wat op de baan. Iets waar ik op voorhand ook enkel het negatieve van zag. Nu vind ik het heerlijk om tussen bezoeken door even tot mezelf te komen en een momentje te hebben om alles te verwerken. Of ik luister gewoon een podcast, dat kan ook… Ik was vooral bezorgd dat dat me geen voldoening zou geven, maar nu blijkt dat mijn wereld hiervoor echt heel klein was. Ik vind het zo fijn om zoveel mensen te ontmoeten en te leren kennen, da’s voldoening voor de hele dag.”

Het einde van het jaar is voor Caro nog goedgevuld.

“Momenteel leren de praktijken mij kennen en ik hen. Bij vragen kan ik steeds op de ervaring van Patsy rekenen, dat geeft me een veilig gevoel. Ondertussen volg ik zelf ook heel wat opleidingen van Mederi Campus, want ik word nu meer geconfronteerd met pathologie dan vroeger. Dat fris ik dus graag nog eens op. Heel veelzijdig dus en da’s heel erg plezant!”

Afsluiten doet Caro graag met een paar dankwoordjes:

“Merci aan Mederi voor het vertrouwen en de kansen, bedankt Patsy, Trees, Julie en alle andere collega’s voor de fijne verwelkoming en de professionele introductie. En het grootste dankwoord gaat naar de praktijken die mij het vertrouwen geven om hen te coachen en deel te laten uitmaken van hun zielswerk.”

Van harte welkom en ontzettend veel succes!
Happy-Social-Media-Day-(1080-x-788-px)-(1080-x-900-px)-(3).jpg

Gepost op 02 dec 2022

Andere nieuwsartikels