'Rebels' voor 12-12 in Netwerk Aalst

Vandaag een maand geleden - op 6 februari - beefde de aarde in Turkije en Syrië, waarbij 55.000 doden vielen...

Ook Mederi wil graag iets bijdragen aan de solidariteitsactie voor Consortium 12-12. Op woensdag 22 maart 2023 kan je daarom naar de voorstelling Rebels komen kijken in Cinema Netwerk Aalst. De ticketverkoop gaat integraal naar de actie van 12-12, met dank aan Netwerk.

Oude mensen willen vooral lekker rusten. Het liefst zitten ze in hun luie stoel voor tv met een dekentje over hun knieën. Dagelijkse beslommeringen geven ze zoveel mogelijk uit handen en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer. Maar is dat wel zo? Natuurlijk niet.

In werkelijkheid ergeren de meeste 75-plussers zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd. ‘Genoeg’, zeggen de rebellen op leeftijd in Rebels. ‘Wij pikken dit niet langer.’ Elk op hun eigen manier verzetten ze zich tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden. Zo blijft Nadia koppig solliciteren, gaat Monika vol vuur betogen en bestookt Erik het stadsbestuur met klachtenbrieven.

Rebels is een documentairefilm van Ann Peuteman en Brecht Vanhoenacker voor Victoria Deluxe, gemaakt in samenwerking met Knack en OKRA, trefpunt 55+. Het gelijknamige boek ‘Rebels’ werd geschreven door Ann Peuteman en wordt uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag.

Ann Peuteman is redactrice bij het weekblad Knack en verdiept zich daarnaast al jaren in het leven van 80-plussers. Daarover schreef ze de boeken Grijsgedraaid – Waarom we bang moeten zijn om oud te worden en Verplant – Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum. Brecht Vanhoenacker is filmmaker. Hij werkte al samen met Victoria Deluxe voor onder andere de film SOMER en de documentaires Buffalo Forever en Wat hebben we verdiend vandaag?

Met Ghislaine Cellier, Leo De Beul, Leon Dewulf, Mohamed Kabbar, Erik Kellens, Monika Triest, Greta Vandeborne, Nadia Vereecke
BE – 67′
Nederlands gesproken
Inleiding door Ann Peuteman om 20u00
Film start aansluitend

Tickets kan je kopen via www.netwerkaalst.be

Gepost op 06 mrt 2023

Andere nieuwsartikels