Masterclass: Omgaan met patiënten met darmkanker

Mederi, Coloplast en Talk Blue Vlaanderen organiseren op 17 mei 2022 en 22 september 2022 de masterclass 'Omgaan met patiënten met darmkanker'. We leggen de focus op het psychosociale en verpleegtechnische aspect.

Programma:

  • 9u30: Onthaal
  • 10u00: Verwelkoming door Mederi
  • 10u05-11u00: Waarom campagne voeren tegen darmkanker (Dr. Luc Colemont, voorzitter VZW Stop Darmkanker)

Wist je dat de iFOB-test eigenlijk “poepsimpel” is? Wist je dat het 8 à 10 jaar duurt vooraleer een kleine poliep eventueel uitgroeit tot een kwaadaardig gezwel? Wat zijn de symptomen van darmkanker? Hoe kunnen we darmkanker vermijden? Wat is de rol van een gezonde levensstijl? Hoe vaak komt darmkanker voor? Is het altijd erfelijk of familiaal? Wat is het prijskaartje van de behandeling? Hoe zit het met het Vlaams bevolkingsonderzoek ? Wat zijn de complicaties van een coloscopie? Wanneer is de Internationale Darmkankermand?  enz.

Op deze en vele andere vragen geeft Dr. Colemont een duidelijk en helder antwoord in “mensentaal”. Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren! Het woord ‘infotainment‘ is hier zeker op zijn plaats!

“Wat een begeesterende sessie. Glasheldere lezing, informatief en boeiend van het begin tot het einde!” (Pieter Oosters)
“Dokter Luc Colemont bewees dat met de nodige passie, kennis en een gepast vleugje humor zelfs de moeilijkste onderwerpen bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Hoed af voor deze begenadigde spreker”
 (Denis Van Esser)

  • 11u00-12u00: Gesprek met Luc Pollet & Chris Logghe (Talk Blue Vlaanderen)

Talk Blue Vlaanderen is een gezamenlijk initiatief van darmkankerpatiënten, hun partners en hun zorgverleners.

  • 12u15 - 13u30: Lunch
  • 13u30 - 14u15 Anale irrigatie – Chantal Tielemans (VLAS)
VLAS is een vereniging van verpleegkundigen die zich actief inzetten voor stoma-, fistel- en incontinentiezorg.
  • 14u30 - 15u30: Workshops Coloplast: Darmstoma en stoma-irrigatie (25 min) en Retrograde spoeling met gebruik van Peristeen (25 min).


Inschrijven kan via deze link! 
 

Gepost op 04 apr 2022

Andere nieuwsartikels