Kortere hospitalisatieduur van covid-19-patiënten door telemonitoring thuis

Kortere hospitalisatieduur van covid-19-patiënten door telemonitoring thuis

De resultaten van de gecontroleerde studie gebaseerd op het telemonitoringproject COVID-19, dat werd gecoördineerd vanuit Mederi, werden gepubliceerd in het vakmagazine BHL (Bloedvaten, Hart, Longen). Het project werd in 2021-2022 uitgevoerd in een samenwerking met OLV Ziekenhuis Aalst, ASZ Aalst, Huisartsenkring Aalst, Z-plus, Remedus en de thuisverpleegkundigen van Mederi en i-mens.

Bloedvaten, Hart, Longen is een tijdschrift uitgegeven voor specialisten in cardiologie, pneumologie, interne geneeskunde, intensieve zorgen en cardiovasculaire chirurgie. Dr. Piet Vercauter, pneumoloog binnen OLV Ziekenhuis Aalst en één van de trekkers van het telemonitoringproject publiceerde een artikel met het verloop en de resultaten van het project. Ook projectcoördinator Ellen Rossel van Mederi werkte mee aan deze publicatie.

Het belangrijkste resultaat was het verkorten van de ziekenhuisopname voor patiënten die via monitoring thuis werden opgevolgd, in vergelijking met patiënten die opgenomen werden toen het project nog niet was uitgerold.

Je kan het artikel “Kortere hospitalisatieduur van covid-19 patiënten door telemonitoring thuis: resultaten van een gecontroleerde studie” hier nalezen.

Gepost op 21 sep 2022

Andere nieuwsartikels