Is het te veel gevraagd?

Thuisverpleegkundigen kunnen tegen een stootje, dat hebben ze de voorbije weken al bewezen. Ze zijn opgeleid om in alle omstandigheden, in weer en wind, hun beroep uit te oefenen. Het zijn professionals en BIJNA niets houdt hen tegen om voor hun patiënten door het vuur te gaan; ook corona niet. En dat is maar goed ook: hun patiënten verzorgen lukt niet via digitale weg, er is contact nodig, echt contact.

Vandaag werden symbolisch witte lakens buiten gehangen om thuisverpleegkundigen en de andere zorgverleners te tonen dat we allemaal dankbaar zijn voor hetgeen ze doen. Dankbaar omwille van hun doorzettingsvermogen, dankbaar omwille van hun inzet, dankbaar omwille van hun doortastendheid, dankbaar omwille van hun professionaliteit en hun oplossend vermogen. BIJNA niets houdt hen tegen.

Dat ze na hun dagtaak in een lege winkel terecht komen, daar kunnen ze mee om. BIJNA niets houdt hen tegen.

Dat ze zelf hun bescherming moeten bekostigen; het is niet leuk, maar daar hebben ze leren mee omgaan want BIJNA niets houdt hen tegen.

Dat ze ’s avonds afgepeigerd thuis komen en dan voor hun gezin moeten zorgen, daar kunnen ze tegen. Hun kinderen zijn ook thuis van school en die willen hun moeder of vader ook wel eens voor zich hebben. Maar daar weten verpleegkundigen wel raad mee. BIJNA niets houdt hen tegen.

Alleen vandaag…
Vandaag hadden ze hoop, hoop op een bericht dat er ook aan hen werd gedacht voor de broodnodige bescherming. Ze hadden er kunnen mee leven dat er werd gezegd dat ze geen mondmaskers kregen, BIJNA niets houdt hen tegen.

Alleen, er was vandaag geen communicatie en informatie. Het was blijkbaar niet nodig om hen, na zoveel inzet, te informeren over hun bescherming. Het zal hen niet tegenhouden , maar het is een serieuze kaakslag. Het is alsof ze de beroepsgroep zijn die opgegeven is, die het zelfs niet waard is om te informeren waarom ze geen maskertjes krijgen.

BIJNA niets houdt hen tegen, maar vandaag was het hard. Hard om het gevoel te krijgen dat je het niet waard bent om geïnformeerd te worden.

Morgen staan ze er weer, want BIJNA niets houdt hen tegen.

Willy Vertongen
CEO Mederi

❤️

#alwaysbyyourside #samentegencorona #keepgoing #zofieroponzehelden

Gepost op 20 mrt 2020

Andere nieuwsartikels