Extra handen zorgen voor ademruimte in de thuisverpleging aan de kust

Extra handen zorgen voor ademruimte in de thuisverpleging aan de kust

Staycation of niet, tijdens de vakantiemaanden hebben thuisverpleegkundigen aan de Belgische kust het sowieso extra druk. Bovendien hebben ook de vele zorg- en verpleegkundigen recht op een meer dan verdiend verlof. Dat is niet anders voor de zelfstandige praktijken thuisverpleging van Mederi.

Daarom heeft Mederi een oproep gelanceerd om gemotiveerde verpleegkundigen extra in te zetten in de thuisverpleging. Het wordt een groep thuisverpleegkundigen die aanvullend op de bestaande praktijken aan de kust zal werken onder de naam Care-C. Een dynamische groep jonge verpleegkundigen die wordt gekoppeld aan de ervaring van enkele zelfstandige praktijken thuisverpleging. Het creëert voor de verpleegkundigen de ademruimte die momenteel wordt gevraagd.

Vanuit Mederi wordt er positief gereageerd op de grote interesse voor Care-C. Het is een groep jonge verpleegkundigen die toch al een aantal kilometers op de teller heeft en zich extra wil inzetten tijdens deze vakantie. De moeilijke periode rond het coronavirus schrikt hen niet af, ze willen niet aan de zijlijn staan toekijken. Ze willen handelen, voor de patiënten en voor hun collega’s die de extra handen kunnen gebruiken.

Het Care-C-aanbod houdt er rekening mee dat er ook nog ruimte voor ontspanning en vakantie is en dat de verpleegkundige vanaf dag één een meerwaarde kan zijn voor de thuisverpleging aan de kust. Er wordt gezorgd voor een correcte bescherming van zowel patiënt als verpleegkundige. En er wordt bovendien heel duidelijk gekozen voor een ecologische aanpak.

Zo zullen de verpleegkundigen zich verplaatsen met een zero emission wagen die op de markt gebracht wordt door MG. Met de MG ZS EV rijdt het Care-C-team 100% elektrisch. Een match die helemaal klopt, vinden ze bij MG en Mederi. Bovendien voorziet MG ook enkele elektrische steps waardoor ook parkeerproblemen aan de kust verleden tijd zijn. Zelf zin om een proefrit te maken met de elektrische MG ZS EV? Meer info vind je op www.mgmotor.be.

Care-C zal zijn werking uitrollen gedurende augustus en september. Als blijkt dat dit de verwachte steun geeft aan de zelfstandige praktijken thuisverpleging, zijn er plannen om het project uit te breiden naar andere regio’s. Ook zin gekregen om deze zomer nog aan de slag te gaan in het Care-C-team? Solliciteren kan nog steeds via www.care-c.be.

Gepost op 03 aug 2020

Andere nieuwsartikels