'De Kopgroep': de allereerste podcast over thuisverpleging

Als pionier heeft Mederi er van dag 1 in geloofd dat de dynamiek van ethisch zorgondernemerschap een broodnodige aanvulling is op de klassieke modellen in de thuisverpleging. Een dynamiek van mensen die het verdienden om passend ondersteund te worden. 20 jaar later telt Mederi 1.500 gedreven en professionele ‘doeners’ in de zorg. Meer hebben we niet nodig om dit jubileumjaar te vieren. Maar dan enkel op de gekende manier: gene zever en met een weldoordachte kritische noot, maar altijd hoopvol en oplossingsgericht. Op 25 mei doen we exact dat, maar waarom nog wachten?

Podcastreeks ‘De Kopgroep’

Vanaf 15 maart trekt Mederi rond in de thuisverpleging en wordt er geluisterd naar de doeners in de sector. Een sector die het niet makkelijk heeft en waarmee nochtans bijna elke Vlaming te maken krijgt. Toch bleef de thuisverpleging vaak onderbelicht in de berichtgeving.

Dat gaat eindelijk veranderen: 'De Kopgroep' wordt een gloednieuwe podcastreeks in tekst en geluid, die de platgetreden paden verlaat. Mederi praat niet alleen met de verschillende spelers in de thuisverpleging, maar brengt ze ook samen. Want uiteindelijk wil iedereen vooruit. Door de uitdagingen te benoemen én ze om te zetten in oplossingen.
Dekopgroeplogotransp.png

Elise Heyvaert, communicatiecoördinator van Mederi, benadrukt waarom ze willen inzetten op deze podcast: "Als we een duurzaam zorgsysteem willen uitbouwen, moeten we op zoek gaan naar hoe we onze zorgverleners optimaal kunnen ondersteunen en motiveren. En wie weet dat beter dan de zorgverleners zelf? We willen dan ook faciliteren dat hun verhalen kunnen gehoord worden. Ook door zij die het beleid uitstippelen."

De Kopgroep wordt getrokken door Lode D’haenens, praktijkcoördinator van Thuisverpleging Mens & Zorg uit Zomergem: “Een totaal nieuw concept in een uitdagend maar boeiend project. Omdat de bedoelingen van De Kopgroep juist zitten, heb ik niet getwijfeld.” Lode vertelt als eerste zijn verhaal op 15 maart. 

Lode-De-Kopgroep.jpg

Luisteren kan vanaf 15 maart via de online kanalen van Mederi.

Gepost op 07 mrt 2023

Andere nieuwsartikels