Begroting RIZIV 2023 goedgekeurd

Op maandag 17/10/2022 keurde de Algemene Raad van het RIZIV de begroting voor de ziekteverzekering van het jaar 2023 goed, dit voor ruim 40 miljard euro. Begin oktober kregen we inzage in het voorstel rond die begroting voor 2023. Onze verbazing was groot toen we lazen dat er een budget van 5 miljoen euro werd voorzien om tegemoet te komen aan de stijgende verplaatsingskosten voor de loontrekkende thuisverpleegkundigen. Daar waar de dure brandstofprijzen uiteraard ook rechtstreeks van toepassing zijn op zelfstandige thuisverpleegkundigen.
 
Verbolgen over deze spreidstand in de sector ging Mederi over tot actie. We riepen alle partijen binnen de sector, de Algemene Raad van het RIZIV en de overheid op om dit voorstel om te buigen naar een gelijke regeling voor de gehele sector thuisverpleging.
 
Het oorspronkelijke voorstel werd vervangen door een bijkomende compensatie van 5 miljoen euro ter verhoging van de forfaitaire tegemoetkoming diensten thuisverpleging. Goed nieuws dus voor Mederi en de aangesloten praktijken.

Gepost op 18 okt 2022

Andere nieuwsartikels