Acerta en Mederi zoeken samen naar extra handen in de zorg

Acerta en Mederi zoeken samen naar extra handen in de zorg

De zorgsector staat onder een enorme druk door de coronacrisis. Bijna 7.000 patiënten liggen in het ziekenhuis vanwege corona, waarvan meer dan 1.200 zelfs op intensieve zorgen. Hoewel er al verschillende initiatieven zijn, ontbreekt een overkoepelende aanpak om het personeelstekort in de sector snel en efficiënt op te vangen. Daarom slaan we met hr-dienstenbedrijf Acerta de handen in elkaar om zorg- en verpleegkundigen te kunnen inzetten waar nodig.

Via het platform Bridge kunnen zorg- en verpleegkundigen (zowel loontrekkend als zelfstandig) en zorgorganisaties zich aanmelden. Mogelijks zijn er zorgverleners die toch nog wat uren tijd hebben of bijvoorbeeld in het weekend ruimte hebben om tijdelijk de brug te slaan naar de organisatie waar de nood hoog is.

Zowel werkgevers (zorgorganisaties), werknemers als zelfstandigen (in bijberoep) in de zorgsector kunnen zich aanmelden op het platform. Willy Vertongen, CEO Mederi: “We willen alle kansen benutten om zoveel mogelijk deze professionals in te zetten over de grenzen heen van federale of regionale bevoegdheden. Het unieke aan dit concept is dat we ons focussen op de zorg én op de zorgverlener. Om als zorg- of verpleegkundige te werken, moet je immers de nodige opleidingen hebben gevolgd. Thuisverpleegkundigen kunnen bijvoorbeeld aan de slag gaan in zorgorganisaties waar handen te kort zijn, en daar het verschil maken. Maar de samenwerking werkt ook omgekeerd: zorg- en verpleegkundigen die bijvoorbeeld in een ziekenhuis niet ingezet kunnen worden, kunnen via ‘Bridge’ een praktijk thuisverpleging uit de nood helpen. Dat willen we bereiken met deze samenwerking.
 

Gepost op 03 nov 2020

Andere nieuwsartikels