Mederi In Gesprek met Dirk De Wachter | Zorg als essentie van het maatschappelijk zijn

Vanuit Mederi, erkende dienst thuisverpleging met zelfstandige praktijken, stellen we ons een aantal vragen. Wat kunnen wij als mens doen aan het tekort van medewerkers in de zorg? Waarom zou iemand voor de zorg kiezen? En waar maken we nog het verschil in de zorg? Wie beter om hierover in gesprek te gaan dan met psychiater en hoogleraar Dirk De Wachter, naast arts nu ook patiënt.

"Dat universeel beroep van verpleegkundige, dat lijkt mij de basis. Waarin de non-specifieke factoren (het zorgen, de vriendelijkheid, de nabijheid,...) en natuurlijk steriel werken en technisch juist werken - dat is nogal evident - meer aandacht mogen krijgen. En die mogen ook meer geapprecieerd worden."- Dirk De Wachter

Net op die non-specifieke factoren willen we graag onze vinger leggen. Bedankt om als (oud-)zorgverlener deze korte bevraging in te vullen. Als bedankje krijg je het hele gesprek met hoogleraar en psychiater Dirk De Wachter over de zin en onzin van de zorg. Een warm gesprek, een gesprek dat deugd doet voor iedereen die iets binnen de zorg doet, van student tot ervaren rot in het vak.

De bevraging vind je hier: https://forms.gle/W9EL6zfjzusXSbce7 Nadien krijg je de link naar het gesprek met Dirk De Wachter. Geniet!

 

Gepost op 23 oct. 2023

Autres nouvelles